De Zit van de Ruiter deel I

Als jij je paard wilt helpen verbeteren met je zit en verantwoording wilt nemen voor je eigen balans, dan is deze cursus geschikt voor jou. Theorie van de zit komt aan bod, samen met oefeningen die je echt verder helpen om je lichaamsbewustzijn te vergroten. Er wordt geoefend met een mechanisch “paard”. Hiermee ervaren we aan het begin en het einde van de lesdag je zit, je voelt en ziet het verschil.

 Op zaterdag 19-12-2020 van 10:00 tot 13:00 uur

De Zit van de Ruiter deel II

In deel II van de Zit van de Ruiter gaan we verder bouwen aan een stabiele zit en een ontspannen bovenlichaam. De focus ligt hier vooral op de hand- en schouderhouding van de ruiter. Deze onderdelen van de zit zijn de sleutel tot een goede samenwerking tussen ruiter en paard. Er zal aandacht worden besteed aan ademhalingsoefeningen,  correct gebruik van nek en hoofd,  stabiliteit van het bovenlichaam en ontspanning en gedragenheid van de schouders.

Op zondag 20-12-2020 van 10:00 tot 13:00 uur

Chakra dag

Een praktische dag om te leren werken met chakra’s bij mens en paard. Elk chakra heeft zijn eigen doel, eigen associaties en connecties. Door hiervan bewust te zijn ben je beter afgestemd op jezelf en ben je meer in balans. Je leert naar de chakra's van het paard te kijken, en gaat jezelf inzetten om het paard te helpen bij bepaalde chakra’s. We observeren de reacties en veranderingen bij het paard.

Op vrijdag 02-04-2021 van 11:00 tot 17:00 uur

Lichaamsbewustzijn en -gewaarzijn

Ga op een relaxte manier je eigen lichaam ondekken. Door persoonlijke hulp ondek jij hoe je beter beweegt en ontspant. Daarnaast leer je ook om rust te creëren in je gedachten om zo je spieren te laten ontspannen. Met als resultaat meer energie, overzicht en levenslust. 

Op zaterdag 06-02-2020 van 11:00 tot 17:00

Ruiter fitness

Leer via leuke activiteiten om je zithouding voor het paardrijden te verbeteren. Je leert hierbij de juiste spieren te gebruiken en zo je balans te verbeteren. Zo kun je als ruiter beter de bewegingen van het paard volgen en positief beïnvloeden. 

Data op aanvraag voor een groepje ruiters. 

Yoga voor ruiters

Yogahoudingen werken in op alle lichaamsdelen en maken het lichaam sterk en tegelijk veerkrachtig. Door oefeningen, lichaamshoudingen, ademhaling, muziekmeditatie en een eindontspanning leer je bewuster te worden van jezelf en je afstemming met je paard. Yoga brengt je letterlijk en figuurlijk in balans en dat heeft direct invloed op de relatie tussen jou en je paard.

Data op aanvraag voor een groepje ruiters. 

Polenreis: 100 paarden op 100 hectare
1ste keer

Werken aan je ontwikkeling en thema's? Bij deze reis naar Polen in natuurrijke omgeving observeren we IJslandse paarden. Daarnaast gaan we ook vrijwerken, wandelen, track en een paard behandelen. Gezellige avonden bij een kampvuur met gelijk gestemde deelnemers.

Data voor 2021 in afwachting.

Polenreis: 100 paarden op 100 hectare
2de keer

Voor degenen die al een eerste keer naar Polen zijn geweest, is er de mogelijkheid tot een verdieping. Leer meer posities tijdens het vrijwerken met de paarden. We gaan verder met systemisch coachen en we  verdiepen je kennis en ervaring van het lezen van paardengedrag. Met net zoveel leuke momenten en mooie eraringen zoals bij de eerste keer.   

Data voor 2021 in afwachting.

Fysieke ondersteuning paard

Leer hoe jij je paard fysiek kunt ondersteunen. We kunnen gebruiken maken van o.a. massage, Feldenkrais, TTouch en acupressuur. Je kunt na deze dag de ademhaling van je paard verbeteren en daarmee de overgangen en de galop. Hierdoor kan jouw paard leren te ontspannen en is zich beter bewust van zijn lichaam en beenzetting.

Op woensdag 11-11-2020 van 11:00 to 17:00 uur

Communiceren en vrijwerken met paarden

Deze dagen zijn bedoeld voor iedereen die wil communiceren met paarden in hun eigen taal. Of voor coaches die hun paarden nog beter willen begrijpen om veiligheid en welzijn in sessies te kunnen bewaken.

Drie daagse cursus:                                                                                          dag 1: vr 16-10-2020 van 11:00 tot 17:00                                                      dag 2: vr 18-12-2020 van 11:00 tot 17:00                                                      dag 3: vr 15-01-2021 van 11:00 tot 17:00

Cursusdag naar eigen invulling

Lijkt het je leuk om met een groep vrienden of samen met je stalgenoten een cursusdag te volgen?

Er is van alles mogelijk! We stellen een programma op maat samen aan de hand van de wensen van de deelnemers.

Op afspraak. 

Lesdag Centered Riding

Bij Centered Riding worden de basisprincipes van zachte ogen, ademhaling, centreren, bouwstenen en gronden ingezet.
Als ruiter gaan we deze principes in allerlei oefeningen gebruiken en het verschil in je lichaam opmerken.
Daarna gaan we rijden en het geoefende in praktijk brengen: wat is de reactie van het paard, wat doet het met jullie bewegingspatroon, is er verschil in balans?
Leerzaam om elkaars lessen te kijken en de veranderingen bij ruiter en paard te kunnen zien.

Op zondag 13-12-2020 van 11:00 tot 17:00 uur.

Bal-ans: balansdag

Je balans op speelse wijze verbeteren door middel van trampolines, balansballen en andere activiteiten. Resultaat na deze dag is een betere verticale en horizontale balans voor jou en het paard. Je overgangen zullen sterker en vloeiender zijn. Je figuren en voltes zullen ronder en gerichter zijn, zowel bij het rijden als bij het grondwerk.

Op zondag 29-11-2020 van 11:00 to 17:00 uur.

Paardrijden met Franklin Balls

Door te werken met de Franklin Balls verhoog je jouw bewustzijn over proprioceptie en kun je nieuwe bewegingspatronen leren die je meer bewegingsvrijheid geven. Effeciënter bewegen maakt het minder vermoeiend voor jou en je paard. 

Deelnemers krijgen een eigen setje oranje Franklin balls mee naar huis om verder te kunnen oefenen.

Op zaterdag 17-10-2020 van 11:00 tot 17:00 uur.

BHV: Bedrijfs Hulpverlening voor diegenen die met paarden werken.

Op deze dag leer je wat te doen bij noodgevallen voor mens en paard. Hierbij komt aan bod wat te doen als jouw paard te water raakt, brandbestrijding, EHBO en reanimeren. Voor iedereen die bij of met paarden werkt is dit een waardevolle dag. In geval van calamiteiten weet je hoe te handelen. Voor ieder bedrijf waar met paarden wordt gewerkt en waar meer dan één medewerker werkt, is een gecertificeerde BHV-er verplicht.   

Op zaterdag 26-09-2020 van 09:00 tot 18:00

Ethologie - paardensignalen

Geïnteresseerd in hoe paarden communiceren? Leer op deze cursusdag paardensignalen en hun reacties zien. We observeren een kudde, bestuderen  video materiaal en foto's. Leer de functies van deze signalen en bewegingen kennen. Je zult verstelt staan over hoe klein en veel er gecommuniceerd wordt tussen de paarden onderling. 
Deze cursus is geschikt voor paardencoaches en voor ieder die zijn paard beter wil begrijpen.

Op zaterdag 10-10-2020 van 11:00 tot 17:00 uur.