De Zit van de Ruiter deel I

Als jij je paard wilt helpen verbeteren met je zit en verantwoording wilt nemen voor je eigen balans, dan is deze cursus geschikt voor jou. Theorie van de zit komt aan bod, samen met oefeningen die je echt verder helpen om je lichaamsbewustzijn te vergroten. Er wordt geoefend met een mechanisch “paard”. Hiermee ervaren we aan het begin en het einde van de lesdag je zit, je voelt en ziet het verschil.

 

De Zit van de Ruiter deel II

In deel II van de Zit van de Ruiter gaan we verder bouwen aan een stabiele zit en een ontspannen bovenlichaam. De focus ligt hier vooral op de hand- en schouderhouding van de ruiter. Deze onderdelen van de zit zijn de sleutel tot een goede samenwerking tussen ruiter en paard. Er zal aandacht worden besteed aan ademhalingsoefeningen,  correct gebruik van nek en hoofd,  stabiliteit van het bovenlichaam en ontspanning en gedragenheid van de schouders.

Chakra dag

Een praktische dag om te leren werken met chakra’s bij mens en paard. Elk chakra heeft zijn eigen doel, eigen associaties en connecties. Door hiervan bewust te zijn ben je beter afgestemd op jezelf en ben je meer in balans. Je leert naar de chakra's van het paard te kijken, en gaat jezelf inzetten om het paard te helpen bij bepaalde chakra’s. We observeren de reacties en veranderingen bij het paard.

Lichaamsbewustzijn en -gewaarzijn

Ga op een relaxte manier je eigen lichaam ontdekken. Door persoonlijke hulp ondek jij hoe je beter beweegt en ontspant. Daarnaast leer je ook om rust te creëren in je gedachten om zo je spieren te laten ontspannen. Met als resultaat meer energie, overzicht en levenslust. 

Ruiter fitness

Leer via leuke activiteiten om je zithouding voor het paardrijden te verbeteren. Je leert hierbij de juiste spieren te gebruiken en zo je balans te verbeteren. Zo kun je als ruiter beter de bewegingen van het paard volgen en positief beïnvloeden. 

Datum op aanvraag voor een groepje ruiters. 

Unleash Your Inner Wisdom Circle

Een geheel verzorgde dag jezelf, in samenzijn van een fijne vrouwengroep, helemaal onderdompelen in jouw persoonlijke ontwikkeling door middel van coaching met paarden. Echt diepgaand aan de slag met jouw vragen en thema's. Deze dag is een cadeau voor jezelf, je ziel en jouw soul purpose.

Polenreis: 100 paarden op 100 hectare
voorjaar

Werken aan je ontwikkeling en thema's? Bij deze reis naar Polen in natuurrijke omgeving observeren we IJslandse paarden. Daarnaast gaan we ook vrijwerken, wandelen, track en een paard behandelen. Gezellige avonden bij een kampvuur met gelijk gestemde deelnemers.

Polenreis: 100 paarden op 100 hectare
zomer

In de zomer gaan we ook naar Polen. We gaan kuddes observeren en verdiepen je kennis en ervaring van het lezen van paardengedrag. Verder zijn een themacoaching en natuurwandeling onderdeel van het programma. Persoonlijke ontwikkelingspunten komen naar voren en hier gaan we mee aan de slag.  

Massage en fysieke ondersteuning paard

Leer hoe jij je paard fysiek kunt ondersteunen. We kunnen gebruiken maken van o.a. massage, Feldenkrais, TTouch en acupressuur. Je kunt na deze dag de ademhaling van je paard verbeteren en daarmee de overgangen en de galop. Hierdoor kan jouw paard leren te ontspannen en is zich beter bewust van zijn lichaam en beenzetting.

Vrijwerken en communiceren met paarden

Deze drie-daagse cursus is voor iedereen die wil communiceren met paarden in hun eigen taal. En voor coaches die paarden nog beter willen begrijpen om veiligheid en welzijn in sessies te kunnen bewaken. Tussen de cursusdagen zit tijd zodat er de mogelijkheid is om te oefenen en eventuele vragen de volgende keer in te kunnen brengen. Doordat er ook veel geoefend wordt, ga je met een schat aan ervaring en inzichten naar huis.

                                                               

Cursusdag naar eigen invulling

Lijkt het je leuk om met een groep vrienden of samen met je stalgenoten een cursusdag te volgen?

Er is van alles mogelijk! We stellen een programma op maat samen aan de hand van de wensen van de deelnemers.

Op afspraak. 

Lesdag Paardrijden

Op deze lesdag gebruiken we verschilende methodieken om een heldere communicatie te krijgen tussen ruiter en paard. We doen allerlei oefeningen om het lichaamsbewust zijn te vergroten en het verschil in je lichaam op te merken.
Daarna gaan we rijden en het geoefende in praktijk brengen: wat is de reactie van het paard, wat doet het met jullie bewegingspatroon en is er verschil in balans? Leerzaam om elkaars lessen te bekijken en de veranderingen bij ruiter en paard te zien.

Bal-ans: balansdag

Je balans op speelse wijze verbeteren door middel van trampolines, balansballen en andere activiteiten. Resultaat na deze dag is een betere verticale en horizontale balans voor jou en het paard. Je overgangen zullen sterker en vloeiender zijn. Je figuren en voltes zullen ronder en gerichter zijn, zowel bij het rijden als bij het grondwerk.

Paardrijden met Franklin Balls

Door te werken met de Franklin Balls verhoog je jouw bewustzijn over proprioceptie en kun je nieuwe bewegingspatronen leren die je meer bewegingsvrijheid geven. Efficiënter bewegen maakt het minder vermoeiend voor jou en je paard. 

Deelnemers krijgen een eigen setje oranje Franklin balls mee naar huis om verder te kunnen oefenen.

BHV: Bedrijfs Hulpverlening voor diegenen die met paarden werken.

Op deze dag leer je wat te doen bij noodgevallen voor mens en paard. Hierbij komt aan bod wat te doen als jouw paard te water raakt, brandbestrijding, EHBO en reanimeren. Voor iedereen die bij of met paarden werkt is dit een waardevolle dag. In geval van calamiteiten weet je hoe te handelen. Voor ieder bedrijf waar met paarden wordt gewerkt en waar meer dan één medewerker werkt, is een gecertificeerde BHV-er verplicht.   

Ethologie - paardensignalen

Geïnteresseerd in hoe paarden communiceren? Leer op deze cursusdag paardensignalen en reacties zien. We observeren een kudde, bestuderen videomateriaal en foto's. Leer de functies van de signalen en bewegingen kennen. Je zult verstelt staan over hoe klein en veel er gecommuniceerd wordt tussen de paarden onderling. 
Deze cursus is geschikt voor paardencoaches en voor iedereen die zijn paard beter wil begrijpen.