Vrijwerken en communiceren met paarden

Deze driedaagse cursus is bedoeld voor iedereen die wil communiceren met paarden in hun eigen taal. Of voor coaches die hun paarden nog beter willen begrijpen om veiligheid en welzijn is sessies te kunnen bewaken. Over het belang hiervan en de reden waarom vrij- en roundpenwerk niet wordt ingezet als werkvorm bij Equine Assisted Coaching lees je in het artikel over welzijn van coachpaarden in het magazine van de Keulseweg.

De cursusdagen bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk. We starten de dag met een stukje theorie en daarna gaan we naar buiten om per deelnemer met de paarden te oefenen. Uit onze kudde van vijf paarden kan de juiste match ingezet worden om optimaal te kunnen leren. Elk paard met zijn eigen karakter biedt unieke leerkansen. De deelnemers kijken bij elkaar mee  zodat er ook van elkaar geleerd kan worden.
Tussen de cursusdagen zit voldoende tijd om zelf te oefenen met wat er op de cursusdag is aangeboden. Bij de volgende lesdag kan je inbrengen wat er gelukt is en waar je verder wilt leren.

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig. Na het volgen van de drie dagen krijg je een certificaat voor Communiceren en Vrijwerken met paarden. Dit certificaat kan ook bij de beroepsvereniging als nascholing opgegeven worden.

Kosten
De kosten voor de gehele opleiding van drie dagen, zijn in 2024:
€ 700,- exclusief btw (€ 763,00 inclusief 9% btw). Deze prijs voor drie cursusdagen is inclusief koffie, thee, lunch en versnaperingen.
We werken in een kleine groepje van maximaal 6 deelnemers, zodat er veel persoonlijke aandacht is en ruimte om te oefenen en te leren.

Data 
Communiceren met paarden I: zaterdag 3 februari 2024
Communiceren met paarden II: zondag 4 februari 2024
Communiceren met paarden III: zaterdag 17 februari 2024

De cursusdagen zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 10.30 uur ben je van harte welkom.

Locatie:
Vierde Tochtweg 9B
2841 LS Moordrecht

Kom je met de auto, dan zijn er voldoende parkeerplekken op de parkeerplaats op het adres: 
Sportlaan 3
2841 EB Moordrecht 

Aanmelden kan via dit aanmeldingsformulier.

Zie ook de website van de Keulseweg voor meer informatie.

< terug naar Cursussen