Schriktraining

Schrik- en obstakeltraining is erg nuttig in de dagelijkse omgang en tijdens het paardrijden. Door paarden te desensibiliseren wordt overgevoeligheid op prikkels van buitenaf verminderd. Het paard zal vertrouwen in zichzelf en in de mens creëeren door de verschillende soorten oefeningen op en om het paardenlichaam. Het paard leert zichzelf en de lichaamstaal van zijn mens beter kennen en leert de veranderingen in de omgeving anders te interpreteren.

Met behulp van schriktraining zal een paard leren dat wanneer het blijft staan om iets 'engs' te ondergaan (in tegenstelling tot vluchten), het de angstaanjagende situatie overleeft en er weinig aan de hand is. In plaats van het verdedigingssysteem in te zetten, leert het paard te ondergaan. Daarnaast zijn deze trainingen leuk voor de afwisseling, wat weer zorgt voor een goede geestelijke gezondheid van het paard.

< terug naar overige lessen

Afspraak maken of informatie aanvragen

Wil je graag lessen bij Paardenplezier? Vul de velden hieronder in en stuur ons een berichtje zodat we een afspraak in kunnen plannen.