Over Paardenplezier

Bij Paardenplezier staat alles in het teken van het vergroten van je kennis van het paard en jezelf om zo tot een maximale harmonie te komen tussen mens en paard. Miranda van de Schuur leert je beter met paarden te communiceren en ze fysiek te trainen.

Miranda (1968) heeft al meer dan 20 jaar ervaring met paarden. Haar kennis van het paardrijden, de omgang met paarden, hun gedrag, gezondheidsproblematiek en de verschillende trainingsmethoden heeft zij in de loop der jaren opgedaan in diverse opleidingen, clinics, cursussen en workshops. Miranda is instructrice Centered Riding level II, CHA 2, en Holistisch- en Integrated instructeur.
Miranda gebruikt de Centered Riding methode, ontwikkeld door Sally Swift, om een heldere communicatie te bereiken tussen paard en ruiter. Ze integreert haar kennis van de anatomie van mens en paard met het creatieve gebruik van mentale beelden in haar paardrijlessen om zo lichaamsbewustzijn bij de ruiter te ontwikkelen. Wanneer je je bewust bent van wat je doet en wat het effect daarvan is op het paard, kun je bepaalde patronen vervangen en verbeteren. Op deze manier ontstaat er een betere balans en coördinatie bij paard en ruiter, waar beide zich beter bij zullen voelen.

Naast het Centered Riding is Miranda ook geschoold in de klassieke dressuur, waarin zij 18 jaar lang les heeft gehad van Ria de Groot, oprichtster van de oude Hofstede Oostrijk en de Holistische Academie voor Mens en Paard in Delfgauw.

Bij Paardenplezier kan je naast rijlessen ook terecht voor andere trainingen met je paard: werken aan de enkele of de dubbele longe, werken aan de hand, vrijwerken, communicatie, massage en TTouch. Door al deze technieken te integreren kun je je paard op de meest uiteenlopende manieren trainen. Je kan een zeer divers trainingprogramma samenstellen waar jij en je paard samen een betere balans van krijgen. Hierdoor zullen jullie meer plezier aan het rijden beleven.

Ook zonder paard kun je werken aan vaardigheden die je kunt benutten tijdens je trainingen met je paard. Miranda is bekend met Alexandertechniek, Feldenkrais en Chakra Yoga. Deze kennis komt samen in de verschillende lessen van body awareness en balans. Hierin word onder andere gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen zoals de balansbal en trampolines. Dit doen we om te kijken naar de houding van de ruiter en welk effect dat geeft op het paard. Op deze manier kunnen vanaf de grond al verschillende problemen worden aangepakt zonder het paard hiermee te belasten.

Miranda combineert haar kennis van trainen, bewegen en communiceren met liefde, geduld en respect voor zowel het paard als de ruiter. Haar manier van werken is zeer paard- en mensvriendelijk.

Paardenplezier is plezier voor mens en paard, in de breedste zin van het woord. Paardenplezier staat dan ook voor paardrijlessen en meer, veel meer!