Rijden voor angstige ruiters

Angst is iets wat iedereen kent en regelmatig in zijn of haar leven ervaart. Het kan daarom interessant zijn om te onderzoeken wat je doet als je angst ervaart of wanneer je bang bent en welke keuzes je dan maakt. Wanneer je weet waar de angst gefundeerd is kunnen we een stapje verder.

Als eerste stap kunnen ontspannings- en ademhalingstechieken goed helpen bij onzekerheid en angst. Miranda is een gecertificeerd Equine Assisted Coach waardoor zij met behulp van coaching kan helpen om je angst beheersbaar te maken. Dit kan als onderdeel van de les met paarden of als coachsessie (met of zonder paard).

Het sleutelwoord is (zelf)vertrouwen. Vertrouwen in de eigen zit is bij paardrijden van groot belang. Een veilige en onafhankelijke zit is dan ook het eerste speerpunt uit de Centered Riding. Om dit te bereiken geeft Paardenplezier meerdere keren per jaar de cursus 'De zit van de ruiter'. Meer informatie over deel I is te vinden op deze pagina, meer informatie over deel II is te vinden op deze pagina.

Een andere manier om zelfvertrouwen te creëren en te werken aan een goede zit is door op één van onze brave paarden te rijden. Op deze manier kan de ruiter ervaren hoe het is om te ontspannen en te genieten van het rijden. Van hieruit kan meer zelfvertrouwen worden gecreëerd en kunnen we gaan werken aan 'de zit'. Alles op het tempo van de ruiter. Gaat het toch te snel, doen we weer een stapje terug. Wanneer de ruiter zich zelfverzekerd genoeg voelt kunnen de lessen worden verschoven naar het (rijden op het) eigen paard. Grondwerklessen om de vertrouwensband tussen de ruiter en het paard te versterken zijn hierbij een goed begin.

< terug naar rijlessen

Afspraak maken voor een les

Wil je graag lessen bij Paardenplezier? Vul de velden hieronder in en stuur ons een berichtje zodat we een afspraak in kunnen plannen.