Springen

In de Centered Riding zijn er vier basis elementen van paardrijden, deze zijn ook ontzettend belangrijk tijdens het springen:

1. Een veilige en onafhankelijke zit.
2. Duidelijke en effectieve controle en gebruik van hulpmiddelen.
3. Een eerlijke manier van rijden (de ruiter zorgt ervoor dat hij niet (on)opzettelijk pijn, stress of verwarring veroorzaakt bij het paard) en erg belangrijk tijdens het springen: de ruiter hinderd het paard niet tijdens het springen.
4. Paard en ruiter zijn verenigd in balans.

De ruiter moet het paard niet alleen niet hinderen, maar helpt het paard bij voorkeur zelfs tijdens het springen. Naast deze vier basis elementen zijn er daarom zes fundamenten; balans, ogen, ademhaling, centrering, aarding en een duidelijke intentie. Deze zes fundamenten worden in de afbeeldingen visueel weergegeven. Ook wordt er veel aandacht aan ritme besteed.

Tijdens een springles zullen de basis elementen worden gewaarborgd en de zes fundamentele elementen met nadruk op het springen worden getraind. Hierbij is de training van de ruiter minstens zo belangrijk als de training van het paard.

< terug naar rijlessen

Afspraak maken voor een les

Wil je graag lessen bij Paardenplezier? Vul de velden hieronder in en stuur ons een berichtje zodat we een afspraak in kunnen plannen.