Rijden na je zwangerschap

Een kleine gekregen en weer aan de slag met rijden? Het is voor veel amazones na hun zwangerschap lastig en spannend om het rijden weer op te pakken, nadat er een hoop met hun lichaam is gebeurt in de afgelopen 9 maanden. Maar, na ongeveer 6 weken na je bevalling (over met verloskundige) mag je in de meeste gevallen weer heerlijk gaan rijden. Om het goed en voorzichtig op te bouwen zijn Centered Riding lessen van Paardenplezier bij uitstek geschikt.

Bij problemen of klachten bij het rijden na de zwangerschap kan Paardenplezier de uitkomst zijn. Het kom bijvoorbeeld vaker voor dat een amazone last heeft van de rug of bekken na een zwangerschap, wat gevolgen heeft voor het paardrijden. Door op een bewuste manier met de lichaam te rijden kunnen bijvoorbeeld bepaalde overbelaste of beschadigde spieren na de zwangerschap ontzien of juist versterkt worden. Door op deze manier iets aangepast paard te gaan rijden kun je weer volop genieten.


Wil jij ook graag weer gaan rijden na je zwangerschap, onder begeleiding van paardrij-instructrice Miranda van de Schuur?

Neem contact op via onderstaand formulier voor meer informatie.

< terug naar rijlessen

Afspraak maken voor een les

Wil je graag lessen bij Paardenplezier? Vul de velden hieronder in en stuur ons een berichtje zodat we een afspraak in kunnen plannen.