Polenreis: 100 paarden op 100 hectare
voorjaar 

Een week bewust bezig zijn met gedrag van paard en mens. En dat in de Poolse heuvels tussen verschillende kuddes IJslandse paarden.  Wij organiseren deze week in samenwerking met de IJslanderfarm Punktur in Polen.

Gedragsbewustwording van mens en paard
Wat gaan we doen en ervaren in Polen?
We gaan diverse kuddes observeren in het prachtige landschap rond de boerderij. Je ervaart het verschil tussen een kudde hengsten en de merries met veulens. Bij de observaties leer je meer over het gedrag van paarden. Je ziet de interactie en hoe de verhoudingen in de kudde zijn. De subtiele signalen en energieverschuivingen zijn daar in alle rust te zien. Daarnaast gaan we werken aan je eigen balans en lichaamsbewustzijn. Er zijn diverse oefeningen die daar geschikt voor zijn. Door meer te voelen hoe het met jouw energie zit en te kijken wat voor signalen je (on)bewust uitzendt, krijg je meer zicht op je eigen beinvloeding van je omgeving. Als we die twee onderwerpen met elkaar verbinden ontstaat er de mogelijkheid om door middel van Vrijwerken te leren hoe je in verbinding kan werken met het paard. Kleine signalen van het paard vallen je sneller op. Door bewuster te zijn van jezelf en te kunnen voelen hoe je energie en positie is, kun je vrijwerken en ervaren hoe jullie elkaar wederzijds beinvloeden. Door met verschillende paarden te werken kan je van ieder paard iets leren over de interactie die er is tussen mens en paard. Ook een stilte wandeling met de paarden door de natuur van Polen staat op het programma.

Verblijf, kosten en aanmelding
De week gedragsbewustwording duurt  van zondag t/m zaterdag op de eeuwenoude Silezische boerderij. De boerderij ligt in een natuurgebied in het zuid-westen van Polen. De gastdame staat garant voor bourgondische gezelligheid.
Het verblijf is op basis van een eenvoudige vierpersoonskamer, het sanitair is op de gang. We krijgen drie keer per dag een heerlijke maaltijd (vegetarisch mogelijk). Verder de hele dag door koffie, thee, zelfgemaakte limonade en versnaperingen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met verse producten uit de streek.
In totaal kost de week € 1.299,- (incl. 9 % BTW). We carpoolen met elkaar in ongeveer 9 uur naar Polen en we delen met elkaar de reiskosten.

Data
Zondag 9 juni tot en met zaterdag 15 juni 2024 VOL: nog wel plek bij de Polenreis in augustus 2024

Locatie
Een eeuwenoude Silezische boerderij. De boerderij ligt in een natuurgebied in het zuid-westen van Polen.

Docent
Deze week van gedragsobservaties van de paarden en lichaamsgericht werken voor jou, wordt begeleid door Miranda van de Schuur.

Aantal deelnemers
Minimaal 7 deelnemers en maximaal 8.

Interesse voor en/of nieuwsgierig naar de reis? Neem contact op met Miranda van de Schuur. 
Voor een foto-impressie van de locatie kijk op de website van Ijslanderfarm Punktur

Inschrijven
Inschrijven kan via dit inschrijfformulier

< terug naar cursussen