Endurance

Het doel bij endurance is om op een zo prettig mogelijke manier, een bepaald aantal kilometers binnen zo min mogelijk tijd te rijden. Hierbij is het van belang dat je paard zo efficiënt mogelijk lange afstanden kan afleggen.

Een oorzaak van uitval tijdens de vetgate kan het op de voorhand of de schouder vallen van het paard zijn. Al is het maar een fractie, na vele kilometers kan dit uiteindelijk problemen veroorzaken. Het is daarom van belang dat het endurancepaard gecentreerd op vier benen loopt en hierbij correct gebruikt maakt van zijn bekken en heupen, wat tevens resulteert in een langere en efficientere pas.

Het trainen van een endurancepaard is naast de basis elementen van de centered riding ook gebaseerd op uithoudingsvermogen, vertrouwen, verzorging en samenwerking.

Verder is de training van een endurancepaard bij voorkeur afwisselend. Een technische dressuurtraining, een staptraining door de heuvels of rechtrichten aan de hand draagt allemaal bij aan het succes van een endurancepaard.

< terug naar rijlessen

Afspraak maken voor een les

Wil je graag lessen bij Paardenplezier? Vul de velden hieronder in en stuur ons een berichtje zodat we een afspraak in kunnen plannen.

Versturen