Lessen bij Paardenplezier

Lessen zijn van ma t/m vr tussen 9:00 uur en 18:00 uur

Uitsluitend privé-lessen op onze locatie in

Moordrecht 

Leeftijd van 6 tot 85 jaar, met eigen paard of huurpaard

Indeling via lesrooster

Kosten: € 67,- incl. 9% btw per uur, voor zakelijke klanten € 67,- excl. 9% btw per uur

Vrijwerk lessen

Wil je vanuit verbinding en afstemming samen werken met je paard? Bij een les Vrijwerken leer je op een speelse manier jouw lichaam (ademhaling en spierspanning) in te zetten in de communicatie richting je paard. Het paard komt meer in balans en kan vanuit ontspanning bewegen. Lichaamstaal, intentie, positie en afstemming zijn de gereedschappen waarmee je leert Vrijwerken.

Lange lijnen/longeren lessen

Leer je paard vanaf de grond trainen met behulp van de (dubbele) longe of lange lijnen. Het is een afwisselende manier van trainen waarbij je veel verschillende accenten kan leggen: trainen van zijgangen, balkjes lopen, slalommen, achterwaarts etc. Het werken met longe of lange lijnen is waardevol om je paard balans en spierkracht op te laten bouwen. 

Rechtrichten lessen

Maar weinig paarden zijn van nature recht in hun lichaam. Om gelijke belasting en een correct bewegingspatroon aan te leren is het belangrijk om recht te richten. Dit geldt zowel voor paard als ruiter. Leer zowel rijdend als aan de hand technieken om je paard recht te richten zodat hij evenwicht, soepelheid en een sterkere achterhand krijgt. Ontwikkel de horizontale en verticale balans van je paard waarbij je o.a. voorkomt dat het paard met zijn gewicht over een schouder valt. 

Schriktraining lessen

Is jouw paard wel eens bang of schrikkerig? Dan is deze training nuttig om je paard dapperder en zelfverzekerder te maken. Door verschillende uitdagende oefeningen in te zetten, waarbij het paard leert ontspannen, krijgt het paard meer vertrouwen in zichzelf en de mens. Het resultaat ervaar je bij het paardrijden, op bijv. een buitenrit of tijdens de dagelijkse omgang. 

Paardenmassage lessen

Paardenmassage draagt bij aan een goede gezondheid van het paard en verbetert de band tussen mens en paard. Je leert om de juiste massagetechniek (o.a. strijken, kloppen, draaien, stretchen) toe te passen voor een specifiek gebied. Je leert kijken naar het paard en bepaalt met welk doel je masseert. Is het doel ontspanning, neurologische verbetering, preventie of bijvoorbeeld het herstel na een blessure of training?

Paardengedrag lessen

Het is belangrijk om het gedrag van je paard te begrijpen. Dit leer je door de signalen en reacties van de paarden onderling in de kudde te observeren. Het paard communiceert met jou en jij communiceert (onbewust) met je houding naar het paard. Gedragsproblemen bij paarden kunnen verbeterd of voorkomen worden als het paard meer in zijn natuurlijke behoeftes kan voorzien. Jij leert inventariseren wat er ontbreekt. 

TTouch / energiewerk lessen

Met TTouch / energiewerk kun je jouw paard helpen om tot rust te komen. TTouch zorgt ervoor dat het zelfhelend vermogen wordt aangesproken door de spanningspunten te vinden. Zo wordt de balans van jouw paard verbeterd, heeft hij meer rust en wordt hij de beste partner. TTouch is goed voor jonge, oude en probleempaarden en kan ingezet worden bij opvoeding, training en uiteenlopende fysieke klachten of problemen.

Inventarisatie probleempaard

Samen gaan we kijken naar het gedrag van je paard. Via een vragenlijst maken we een inventarisatie van de leefomstandigheden van het paard. Bij de inventarisatie komt onder andere de leefomgeving, buren, verleden van het paard, dagritme en vriendschappen met andere paarden aan bod. Hierna kijken wij naar veranderingen die helpen om het gedrag te voorkomen of te verbeteren.