Patricia

"Sinds augustus 2010 heb ik samen met mijn Arabische merrie Bashirah les van Miranda, ons doel ligt niet tussen de witte hekjes maar wij gaan voor zoveel mogelijk kilometers, ofwel wij rijden endurance. En ook daarbij is een goed in balans lopend paard met goedzittende ruiter heel belangrijk, om je paard ‘fit to continue’ over de finish te krijgen. Miranda helpt ons daarbij, ik kan echt al veel beter zitten en Bash begeleiden en we leren elke les weer en daarbij mag zeker ook gelachen worden. Als er niet gereden wordt geniet Bash van een heerlijke massage van Miranda of doen we grondwerk, die veelzijdigheid vind ik geweldig. Intussen hebben wij onze 1e klasse 3 (> 80 km) goed uitgereden en daar heeft Miranda zeker haar bijdrage aan geleverd!"

Carolien

"Miranda komt naar onze wei met schuilstal waar de drie IJslanders Brunka, Rigning en Fru staan. Voor paard en ruiter is er veel aandacht en interesseDe les gaat via laantjes tussen de kassen, fietspaden en de bermen bij de mooie Woudse Polder Miranda fietst op onze gammele stalfiets mee.Naast ons, op ‘bijna gelijke hoogte’ in een zelfde tempo kan ze ons goed zien,horen,voelen en corrigeren waar nodig.Heel vakkundig ziet ze waar het beter kan. Zeker fijn dat ze de comfortabele tölt zo goed kent. Fru is een natuurtolter maar we moeten toch nog veel lerenNa en half uur loopt ze al beter,zit ik beter en t klinkt ook nog beter (pannekoeken-pannekoeken) Gezellig,leerzaam en reuzepraktisch om zo les te krijgen,want in de bak rijden we zelden. Dit is super en na de les....altijd wel wat huiswerk!"

Sterre

"Wat het meeste opvalt in de (dressuur)lessen van Miranda is dat er altijd 100% aandacht is voor jou en je paard. Met een goed gevoel voor humor geeft Miranda les op de manier die bij jou en je paard past, als je tegen iets aanloopt wat niet helemaal lekker loopt heeft ze altijd wel iets wat wél werkt, bij het ene paard dit en bij het andere dat. Miranda is ontzettend breed en veelzijdig in wat ze je kan leren en dat vind ik geweldig, want wie zegt dat één methode de juiste is? Als ik kijk naar wat ik het afgelopen jaar heb bereikt met mijn paard en wat we allemaal hebben gedaan is dat zeker iets om trots op te zijn, maar ik weet zeker dat dat zonder Miranda niet allemaal gelukt was. Miranda is een deel van het team dat ik met mijn paard ben en is dat niet wat je zoekt in een instructrice?"

Shelley

'Mijn mini shetlander Bliksem van inmiddels 23 jaar oud vindt het fantastisch om aan de lange lijnen naar buiten te gaan. Nog fanatieker wordt hij als hij mag lessen bij Miranda. Miranda past haar lessen perfect aan op zowel paard als mens en heeft meerdere manieren om iets uit te leggen, waardoor de informatie altijd duidelijk aankomt. Ook mijn jonge Appaloosa is gek op Miranda. Onze lessen zijn ontzettend divers: we masseren, werken aan de lange lijnen, rechtrichten aan de hand, grondwerken of gaan naar buiten onder het zadel. Geweldig zo'n lesjuf die van alle markten thuis is. De lessen eindigen altijd met een blij en positief gevoel, top!'

Saskia

'Miranda kijkt in haar lessen met veel respect naar het kunnen van de ruiter en zijn/haar paard. Naar daar waar de verbeter punten liggen en hoe je die samen met je paard kunt bereiken en zo samen een verbonden team te vormen. Miranda geeft jou de juiste handvatten en gaandeweg leer je. Je bent nooit te oud om te leren voelen. Mijn merrie Seven, inmiddels 17 lentes jong is uitgegroeid tot een werkwillig en eerlijk paard dat dankzij het vertrouwen en de Centered Riding lessen van Miranda van de Schuur een genot is om mee te werken. Ik kan en durf te zeggen. Wij zijn een team! '

Ruth

'Wat heb ik al veel geleerd van de geweldige vrouw achter Paardenplezier... Een aantal jaren terug sprak een vriendin van mij lovend over Miranda en na haar kundige uitleg-skills met eigen ogen gezien te hebben was ik ook helemaal verkocht. Sindsdien heb ik al heel wat lessen achter de rug. Miranda zorgt ervoor dat je als recreatief ruiter optimaal kan genieten, want ook voor buiten rijden en spelen heb je als ruiter een goede zit nodig die jou en je paard gezond houdt. Zo kunnen jullie langer genieten. Kortom, Paardenplezier gaat verder dan alleen plezier met je paard!

Myrna

"Lessen bij Miranda is voor zowel Lundi als mij een leerzaam feestje. Miranda neemt echt de tijd om ons beide goed te observeren en te voelen waar de behoefte op het moment naar is. Lundi en ik moesten in het begin leren op elkaar te kunnen vertrouwen en te begrijpen wat we elkaar wilden duidelijk maken. Dit heeft Miranda heel subtiel aangepakt. Onze band is enorm vergroot door het vertrouwen dat ze ons heeft gegeven, hij is nu echt mijn maatje! Technisch heb ik ook veel geleerd over paardrijden. Eerst heeft Miranda ons vanaf de grond alles duidelijk uitgelegd en ook laten zien hoe belangrijk mijn eigen lichaamshouding is en hoe ik mijn paard hierin kan helpen om ook beter te lopen. Miranda's uitleg is heel duidelijk en visueel waardoor de theorie heel goed blijft 'hangen' en we er beide nog over konden herkauwen. We zijn heel erg blij met Miranda's liefdevolle hulp!"