Polenreis: 100 paarden op 100 hectare 

Een week bewust bezig zijn met gedrag van paard en mens. En dat in de Poolse heuvels tussen verschillende kuddes IJslandse paarden. Dat bieden wij, Rolinka van Markus, Miranda van de Schuur en Anne-Krista Blom je aan, een reis in ieder voorjaar. Wij organiseren deze week in samenwerking met de IJslanderfarm Punktur in Polen.

Gedragsbewustwording van mens en paard
Deze week staat in het teken van observeren van paarden in het open terrein en het effect van jezelf op het paard. Met deze midweek willen we mensen bewust maken van het fenomeen paard op een andere manier dan alleen als rij- of trekdier. Daarnaast willen we inspelen op de behoefte bij steeds meer mensen om objectief een paard te kunnen observeren en inzicht te krijgen in paardengedrag. Uiteindelijk willen we hiermee bij mensen inzichtelijk krijgen wat hun aanwezigheid voor effect heeft op paarden.

Programma opzet
Wij hebben het volgende globale idee qua programma en activiteiten. Aangezien we werken met paarden kan dit altijd veranderen. Wij werken vanuit het NU en reageren op dat wat NU nodig is.

Verblijf, kosten en aanmelding
De week gedragsbewustwording duurt normaliter van zondag t/m zaterdag op de eeuwenoude Silezische boerderij. De boerderij ligt aan een natuurgebied in het zuid-westen van Polen. De gastheer en dame staan garant voor bourgondische gezelligheid.
Het verblijf is op basis van een eenvoudige vierpersoonskamer, het sanitair is op de gang. We hebben heerlijke maaltijden (vegetarisch mogelijk). Volledige verzorging. In totaal kost de week je € 849,-.

Data
Nader te bepalen


Locatie
Een eeuwenoude Silezische boerderij. De boerderij ligt aan een natuurgebied in het zuid-westen van Polen.

Docenten
Deze gedragsobservatie week wordt begeleid door Miranda van de Schuur, Rolinka van Markus en Anne Krista Blom.

Aantal deelnemers
Minimaal 8 deelnemers maximaal 12.

Interesse voor en/of nieuwsgierig naar de reis van aankomend jaar? Neem contact op met Miranda van de Schuur. 
Voor een foto-impressie van de locatie kijk op de website van Ijslanderfarm Punktur